Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vydatné hovězí s mrkví na pivě

Vydatné hovězí s mrkví na pivě

21.11.2024 - AndreaP.

Máte rádi pokrmy z hovězího masa? Tak právě pro vás dnes jeden takový přinášíme. Je ideální volbou pro chladné večery, kdy chcete rodinu, a nebo přátele pohostit něčím teplým, vydatným a lahodným. Kombinace hovězího masa, černého piva a aromatických bylinek vytváří bohatou chuť, která se skvěle doplňuje s jemnou sladkostí mrkve. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a zaručeně potěší všechny milovníky tradičních chutí. Podávaný s vařenými brambory a nebo rýží se stane hvězdou vašeho jídelního stolu.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g hovězího masa na dušení
  • 3 střední cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1/4 l černého piva
  • 1/4 l vody
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • hrst čerstvého nebo 1 lžička sušeného tymiánu
  • 800 g mrkve

 

Maso opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách na větším plameni spolu s cibulí opečeme. Přilijeme pivo s vodou, ochutíme solí a pepřem a přidáme bobkový list a tymián. Vše na mírném ohni pod pokličkou asi 1 hodinu dusíme. 

Mezitím očistíme a opereme mrkev, nakrájíme ji na kolečka a vložíme ji po hodině dušení masa do kastrolu. Společně ještě dalších 30 minut dusíme. 

Před podáváním vyjmeme z kastrolu bobkový list a větvičky tymiánu. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz