Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Honí vás mlsná? Udělejte si rohlíkové "chipsy" a zachraňte tak i staré pečivo

Honí vás mlsná? Udělejte si rohlíkové "chipsy" a zachraňte tak i staré pečivo

6.10.2024 - AndreaP.

Je nedělní odpoledne a vás začne honit mlsná. Co s tím? Pokud máte doma starší rohlíky, a je jedno zda světlé či celozrnné, máte vyhráno! Nejen, že je nebude muset vyhodit do koše, případně z těch světlých udělat strouhanku, ještě si pochutnáte. Připravíte si z nich totiž dle našeho návodu"chipsy".  V receptu záměrně neuvádíme množství, jelikož toto si každý upraví dle své vlastní potřeby.

(fotografie: https://depositphotos.com)

 

Potřebujeme:

  • rohlíky 
  • majonéza
  • sušený česnek
  • sladká paprika
  • sušená bazalka

 

K tomuto receptu se hodí starší rohlíky (ideálně tak dva dny staré). Tyto rohlíky nakrájíte na půl centimetrová kolečka, je to stejné, jako když se připravují jednohubky.

Majonézu smícháte s česnekem, paprikou, bazalkou. Použít můžete ale i své oblíbené koření, ideální je v tomto případě třeba pizza koření.

Troubu předehřejete na teplotu 180 stupňů.

Rohlíky potřete tenkou vrstvou kořeněné majonézy a pokládáte je na plech vyložený pečícím papírem.

Vložíte do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečete zhruba pět minut, poté teplotu snížíte na cca 150 stupňů a rohlíkové chipsy dosušíte do křupava.

Podáváte ideálně ještě teplé, kdy jsou nejvíce křupavé.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz