S nastupujícím podzimem přichází na řadu dýňová sezóna. Jako první si tentokrát představíme recept na pečenou dýni. Ta je skvělou volbou, pokud hledáte zdravou a chutnou přílohu nebo dokonce hlavní chod na příjemnou podzimní večeři. Dýně je totiž nejen výživná, ale také velmi univerzální. Připravit se dá na mnoho způsobů, namátkově například s olivovým olejem, parmazánem nebo s různými bylinkami.
(fotografie: Freepik)
K přípravě rychlé večeře budete potřebovat:
- dýně (ideální je Hokaido)
- 5 stroužků česneku
- 3 snítky šalvěje
- sůl
- olivový olej
- malý kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku.
Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.
Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
Dýni doplníme bílým jogurtem, který je dobré ochutit čerstvou citronovou šťávou a solí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.