Pokud máte na zahradě bohatou úrodu paprik, neváhejte a připravte si je na zimu. Až budou papriky drahé, oceníte své zásoby. Můžete si dokonce zavařit i paprikový salát, který podle našeho receptu bude mít příjemně sladkokyselou chuť a zůstane krásně křupavý!
(fotografie: Freepik)
Potřebujete:
- 1 kg paprik
Nálev:
- 1 lžička soli
- 200 g cukru
- 3/4 l vody
- 1/4 l octa
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
Navíc:
- olej
- bobkový list
- cibuli
Papriky řádně očistětě, omyjte, rozřízněte a vyndejte semínka. Čistou dužinu poté nakrájejte na stejnoměrné proužky.
V hrnci si připravte nálev. Postup je jednoduchý, všechny suroviny svařte do bodu, kdy se zcela rozpustí cukr.
Vezměte sklenice, řádně je vymyjte vařící vodou. Papriky napěchujte do takto připravených sklenic. Zalijte horkým nálevem.
Do každé sklenice pak ještě přidejte lžičku oleje, kousek bobkového listu a kolečko cibule.
Sklenice řádně uzavřete.
Sterilujte v hrnci při teplotě 80 stupňů zhruba 20 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.