Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak zpracovat přebytek rajčat, která se vám rodí na zahrádkách a vy je nestačíte konzumovat, tak máme pro vás skvělý recept na směs, kterou nemusíte ani zavařovat. A to díky česneku a soli, které mají přirozené konzervační vlastnosti. Vznikne super základ do gulášů, do šťáv pod maso, na pizzu, na topinky, ke grilovaným masům - prostě všude tam, kam běžně dáváte česnek, rajčata a sůl. Budete tak mít kdykoliv po ruce základ do jídel, jejichž dochucení pak bude doslova hračka.
(fotografie: Freepik)
Doba přípravy cca 30 minut.
Suroviny:
- 1- 2 kg rajčat
- 30 dkg česneku
- 5 dkg soli
Postup je velice jednoduchý, nedá se na něm nic zkazit.
Nejprve si připravíme suroviny. Rajčata omyjeme a rozpůlíme, česnek oloupeme.
Společně pomeleme na strojku a promícháme se solí.
Směsí naplníme suché vyvařené sklenice, pevně uzavřeme a odložíme do tmavého, chladnějšího místa.
NEVAŘÍME!!!
Nemějte strach, nezkazí se ani za 12 měsíců !
Recept nám zaslala paní Olga Jarošová z Jihlavy. Děkujeme !
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.