Také milujete tortilly, které se dají naplnit jakýmkoliv způsobem a jsou pak ideální zejména na cesty? Pak zcela jistě oceníte tento recept na vláčné a hlavně rychlé domácí tortilly. Už nikdy nebudete chtít ty nevzhledné vakuované z obchodu, které jsou bez chuti a vůně, a spíše než jako lahodný pokrm vypadají jako šedivé placky.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 3/4 hrnku hladké mouky
- 3/4 lžičky soli
- 5 lžic sádla
- 3/4 hrnku vlažné vody
Vemte si mísu a v té smíchejte mouku s tukem a solí. Poté postupně přilijte vlažnou vodu a vypracujte hladké, ale tužží těsto.
Toto těsto rozdělte na 12 kusů, z každého kusu udělejte kuličku, přikryjte čistou utěrkou a nechce 30 minut odpočívat.
Poté každou kuličku vyválejte na placku a ihned opékejte na rozehřáté pánvi z každé strany zhruba 40 sekund.
Upečené skládejte na sebe na čistou utěrku.
Pak už je plňte dle libosti.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.