Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Leto je čas zavařování a uchovávání potravin na zimu. Dnes je na řadě sterilizování cuketového zelí

Leto je čas zavařování a uchovávání potravin na zimu. Dnes je na řadě sterilizování cuketového zelí

14.7.2024 - AndreaP.

Cuketu rostou jako zběsilé a tak je dobré jejich skvělé vlastnosti přenést i do období zimy, kdy zelenina bude nedostatkové zboží. A jak jinak to udělat, než že mladé cukety zavaříme. Postup je velice jednoduchcý a v zimě si budete děkovat.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

 

Potřebujeme:

  • 4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění)
  • 6 cibulí
  • 1/2 l octa (žádná voda!)
  • 1/2 kg cukru
  • 5 dkg soli
  • 2 lžíce kmínu

 


Cuketu oloupeme, vyčistíme a hrubě nastrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod. odležet.

 Poté naplníme do vymytých sklenic, uzavřeme a sterilujeme 30 min. při 85°C. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz