Máte rádi cibuli? U nás je to jedna z nejpoužívanějších surovin vůbec. A víte, že se dá velmi snadno i naložit? Takto naložená cibule dodá jídlu skvělou křupavost i chuť. Výtečně se hodí například do hamburgerů, ale také k různým grilovačkám. Pokud se tedy chystáte na nějakou grilovací párty, věřte, že sklenicí této dobroty potěšíte hostitele. Jedná se totiž mimo jiné i o skvělý jedlý dárek. Příprava je přitom neskutečně jednoduchá.
(fotografie: https://depositphotos.com/cz/)
Potřebujeme:
- 6-7 červených cibulí
- 125 ml octa
- 250 ml vody
- 2,5 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček pepře
Nejprve si oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na tenká půlkolečka a rozdělíme jí do menších uzavíratelných sklenic, předem čistě vymytých, ideálně vyvařených.
Připravíme si nálev, a to tak, že veškeré zbývající suroviny smícháme v menším hrnci a přivedeme k varu. Vaříme zhruba minutu, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Tímto horkým nálevem ihned zalijte cibuli a sklenice uzavřete.
Poté nechte vše vychladnout. Přendejte do lednice a nechte uležet 24 hodin minimálně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.