Jaro je obdobím nových začátků a svěžích chutí, které příroda nabízí. Momentálně je v plném proudu, vše se krásně zelená, kvete a všude kolem nás se také začínají objevovat tolik potřebné bylinky. A co by mohlo být lepším způsobem, jak přivítat jarní sezónu, než lahodnou bylinkovou omeletou, která je plná čerstvých chutí a vůní? V tomto článku vám představíme recept na jarní bylinkovou omeletu, která je nejen rychlá a snadná na přípravu, ale také dokonale ztělesňuje jaro na vašem talíři.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- 2 vejce
- 30 g másla
- 150 g jarních bylinek: kopřivy, libečku, pažitky, pampelišky, petrželky, špenátu, hlávkového salátu
- 15 g soli
- 0,5 g mletého pepře
Směs jarních bylinek dobře opereme, necháme okapat a posekáme na hrubší kousky. Ty dáme na polovinu rozpuštěného másla a krátce je osmahneme. Na zbývajícím másle zhotovíme vaječnou omeletu, necháme ji částečně ztuhnout a přidáme připravené bylinky, které osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Omeletu přeložíme a necháme dojít barvu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.