Kulaté maličké karbenátky, nebo-li masové kuličky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Jak si takové připravit si právě dnes ukážeme. Rajská omáčka jim dodává správnou chuť.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 vejce
- 1 cibule
- 100 g měkkého salámu
- strouhanka
- tuk
Omáčka:
- 2 lžíce másla
- 1 cibulka
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 dl vody
- 1/2 kostky masoxu
- 1/4 l kečupu nebo protlaku
Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme vejce, velmi jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený nebo umletý salám, dobře promícháme a zahustíme trochou strouhanky. Prkénko posypeme hladkou moukou, lžící vykrojíme kousky a tvoříme ploché karbanátky.
Smažíme je na rozehřátém tuku po obou stranách.
Na výpeku po smažení nebo na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku, promícháme ji a osmažíme ji s cibulí dožluta. Zalijeme vodou. Rozšleháme, vhodíme masox a povaříme. Pak vlijeme kečup nebo rajský protlak a ještě přivedeme do varu. Podle potřeby osolíme, zředíme horkou vodou, můžeme i přisladit.
Karbanátky můžeme ještě v omáčce podusit nebo je omáčkou podléváme na talíři.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.