Mezi nejčastěji pečené moučníky patří zcela jistě bábovka. Její příprava je jednoduchá a relativně rychlá, zvládne ji i začátečník v kuchyni. Receptů na ní je velké množství, často se dědí z generace na generaci. Je vhodná jak ke snídani, tak na svačinku do práce či do školy i k dopolední kávě či čaji. My si dnes ukážeme jednu z úplných klasik, a sice šlehačkovou. Je vláčná, nedusivá a nepotřebujete k ní moc surovin.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 4 vejce
- 180 g pískového cukru
- 1 šlehačka
- 280 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- dle chuti rozinky
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušlehanéme tuhý sníh. Do něj pak postupně zašleháme cukr, žloutky, předem ušlehanou šlehačku a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, případně rozinky.
Nalijeme do vymazané formy na bábovku a v předem vyhřáté troubě při 180 stupních upečeme do zlatova (provedeme test špejlí, pokud vytáhneme špejli suchou, je bábovka upečená).
Pokud chceme bábovku mramorovou, do části těsta přimícháme kakao.
Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.