Jaro je tu a s ním i čerstvá vlna sezónní zeleniny, která oživuje naše talíře. Ředkvičky, ty malé, ale výrazné poklady zahrady, jsou jedním z prvních poslů jara. Jejich křupavost a leckdy pikantní chuť jsou jako stvořené pro osvěžující salát, který vám dnes představíme. Je nejen jednoduchý a rychlý, ale také demonstruje, jak může být jednoduchost neuvěřitelně chutná.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 20 středně velkých ředkviček
- ½ salátové okurky
- ½ svazku čerstvé petrželky či jarní cibulové nati
- 2 lžíce citrónové šťávy
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Ředkvičky důkladně omyjte a zbavte kořínků a lístků. Nakrájejte je na tenké plátky a dejte do misky. Stejně tak na tenké plátky nakrájejte salátovou okurku. Petrželku (či jarní cibulkovou nať) nasekejte najemno a přidejte k zelenině.
Ochuťte citronovou šťávou, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Podávejte jako přílohu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.