Jeden z mnoha pokrmů, který odnepaměti rozděluje labužníky na skupiny, je právě koprovka. Některými je to milovaná a jinými naopak nenáviděná omáčka. A pokud pak jsme u těch, co koprovku milují, i zde dochází často k rozporům. S knedlíkem či s brambory, s vajíčkem či s plátkem hovězího? Připravte si koprovku podle našeho receptu a budou nadšené i děti, které jí jindy dosti často pohrdají.
(fotografie: Freepik)
Potřebujete:
- svazek čerstvého kopru nebo 3 lžíce sterilovaného kopru v octovém nálevu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 l poctivého hovězího vývaru
- 1 kelímek kysané smetany (kdo moc nemusí kyselé, použije sladkou tučnou smetanu)
- 1 až 2 vejce
- ocet
- sůl
- cukr
Na lehce rozehřáté máslo vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání začneme vařit. Přidáme sterilovaný nebo jemně nasekaný čerstvý kopr a vaříme asi 30 minut.
Sejmeme z ohně, do omáčky vyklepneme vejce, rozmícháme, přidáme smetanu, dochutíme cukrem, octem a solí. Omáčku už dále nevaříme.
Podáváme s bramborem a vajíčkem natvrdo nebo ztraceným vejcem. Druhá varianta je houskový knedlík a plátek vařeného hovězího masa.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.