Před námi je Halloween. Tento recept je určen pro milovníky morbidního humoru a především na strašidelné oslavy. Kdo se nebojí, pojďte do toho!
(fotografie: Pexels)
Na základ potřebujeme:
- 250 g másla či hery
- 370 g hladké mouky
- 120 g cukru moučka
- 2 žloutky
- špetka citr. kůry
- 20 g kakaa (jen pokud chceme prsty tmavší, jinak kakao vynecháme)
Na dokončení:
- mandle
- čokoládová poleva
- marmeláda
Tuk necháme změknout při pokojové teplotě, přidáme další suroviny a vypracujeme těsto. Bochánek zabalíme do fólie a necháme odležet.
Poté těsto vyválíme na válečky, z něj krájíme stejné kousky a z těch pak v ruce tvoříme válečky podobné prstům. Do každého prstem promáčkneme důlek, kde vsuneme mandli. Na válečcích pak párátkem uděláme rýhy, abychom zvýraznili klouby prstů. Dáme upéct do středně vyhřáté trouby (dle síly prstů zhruba 15 minut).
Po vytáhnutí z trouby pro reálnější vzhled mandli po upečení sloupneme, místo pod ní namažeme rybízovou marmeládou, případně čokoládovou polevou a mandli znovu přilepíme.
Pro výraznější efekt pak můžeme konce prstů namočit také do rybízové marmelády, případně nehty nalakovat tmavou čokoládou.
Poskládáme na talíř a bojácný večer plný hrůzy může začít.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.