K podzimu patří dýně. Často se v tomto období připravuje dýňová polévka, různě se zapéká, připravuje se dýňové pyré a podobně. A navíc se blíží měsíc říjen, který se pojí s jednou činností, a sice dýně budeme vydlabávat na blížící se Halloween. Jenže co udělat s vydlabanou dužinou? Připravíme si z ní pomazánku! Nevěříte?
(
fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- dužina z jedné malé dýně
- 5 lžic majonézy (či zakysané smetany)
- sůl
- pepř
- šunka
- sterilizované kapie
- případně na dochucení tymián či rozmarýn
Vydlabanou dužinu z dýně nakrájejte na stejnoměrné menší kostky. Nasypejte je na pařáček (ten, na kterém se ohřívají knedlíky) a dejte vařit.
Změklou dýni sejměte, nechejte vychladnout a poté rozmačkejte na co nejjemnější pastu. Přidejte majonézu či dietnější zakysanou smetanu a promíchejte.
Šunku a kapii dle chuti nakrájejte na malinké kousky a vmíchejte do pomazánky. Osolote a opepřete.
Dají se připravit i jiné varianty, záleží jaké koření použijete. Vhodný je rovněž tymián, rozmarýn, nebojte se ani česneku.
Nechte vychladit a podávejte na pečivu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.