Jablka a skořice, tyto dvě suroviny patří odjakživa k sobě a jsou sázkou na jistotu. Máme zde podzim, což je mimo jiné období právě již zmíněných jablíček, a tak si z nich dnes připravíme rychlý dezert. Nebude to klasický dezert plný mouky a cukru, ale naopak dezert odlehčený a na přípravu značně jednoduchý a plný ovocné chuti. Jako pověstná třešinka na dortu pak bude jemná omáčka, která celý pokrm doladí.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 100 g másla
- 1 jablko
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky třtinového cukru
Na omáčku:
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 100 g másla
- 100 g tučné smetany ke šlehání
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
Jablku odstraňte jádřinec a rozpulte jej. V malé zapékací míse rozehřejte na sporáku 100 g másla, položte na něj půlky jablka řeznou stranou dolů a smažte 2 minuty. Jablka otočte, posypte skořicí a cukrem a přemístěte do trouby. Pečte 10-12 minut, dokud nezměknou.
Na omáčku dejte do malého hrnce cukr, skořici a máslo a nechejte 3-4 minuty zkaramelizovat. Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezačne houstnout.
Pečená jablka podávejte na předehřátém talíři politá skořicovou omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.