Rybí maso je velmi zdravé a je prospěšné ho zařazovat do jídelníčku co nejvíce, minimálně tedy jednou týdně. A protože rybích receptů není nikdy dost, dneska si jeden představíme. Někteří jej budou znát, naopak jiné třeba překvapí a inspiruje. Hlavní surovinou totiž bude rybí filé, ze kterého si uděláme guláš. Tak jdeme na to.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- cca 1/2 kg zmrazeného filé - úhoř, treska
- 2 středně velké cibule
- 2-3 stroužky česneku
- olej
- hladká mouka na zahuštění
- mletá paprika
- kmín
- mletý pepř
- celý pepř
- sůl
- voda
Rybu nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno společně s kmínem, přidáme cca 2 lžičky sladké papriky a pár kuliček celého pepře. Vložíme kousky ryb, které rychle při občasném míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme sůl a mletý pepř (vše dle chuti), zalijeme trochou vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a dle potřeby přiléváme vodu.
Hotové rybí kousky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme. Následně přilijeme horkou vodu, přidáme prolisovaný česnek a vše řádně necháme provařit.
Šťávu přecedíme přes jemný cedník. Na druhé pánvičce mezitím na trošce oleje orestujeme další 2-3 lžičky papriky, tuto směs vlijeme do přecezené šťávy a společně necháme přejít varem. Nakonec vložíme zpět rybí maso a společně prohřejeme.
Omáčka je restováním lesklá, a má červenohnědou barvu, chutí je výrazně kořeněná. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.