Receptů na bábovky není nikdy dost, jelikož se jedná o nejčastěji pečený moučník vůbec. Jaký je váš oblíbený recept? My vám dnes přinášíme klasiku, kdy základ je stejný, navíc tzv. hrnkový, a dle posléze přidaných ingrediencí je pak bábovka pokaždé jiné chuti. Recept, který by si měla zapsat každá kuchařka či kuchař!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkovy cukr
- 2 vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1 prášek do pečiva
Na dochucení:
- ořechy, čokoláda, banán, nastrouhané jablko, marmeláda, tvaroh, perníkové koření, kokos atd.
Postup je velmi jednoduchý, jak už to u oblíbených hrnkových receptů bývá. Základní ingredience na těsto smícháme dohromady, poté přidáme zvolenou příchuť dochucení, opět lehce promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut při teplotě 180 stupňů.
Mírně zchladlé vyklopíme a pocukrujeme, případně můžeme také polít čokoládovou či citrónovou polevou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.