Vánoce jsou za dveřmi a vy jste před týdny nestihli upéct tradiční štólu? Nevadí. Vyzkoušejte štólu s Jaroměřickým tvarohem, která nepotřebuje zaležení v lednici, ale dá se podávat okamžitě po upečení.
zdroj: Jaroměřická mlékárna
Suroviny
- 500 g hladké
- 1 prášek do pečiva
- 200 g cukru krupice
- 2 vejce
- 1/2 hery
- 50 g sádla
- 1 Jaroměřický jemný tvaroh
- 3 polévkové lžíce rumu
- 120 g rozinek
- 120 g ořechů nahrubo posekaných
- kandované ovoce
- rozpuštěné máslo s rumem na potření, cukr na obalení
Postup přípravy
- Suroviny zpracujeme v těsto. Přidáme ořechy a kandované ovoce.
- Z těsta vyválíme obdélníkovou placku asi 3 cm vysokou. Její delší okraje složíme do středu a výsledný užší obdélník ještě přeložíme na polovinu.
- Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.
- Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
- Štolu se žervé není nutné nechat týdny v lednici rozležet. Je možné ji hned podávat.
zdroj: Jaroměřická mlékárna
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.