Je vláčná, velmi chutná, rychlá a svým způsobem univerzální, neb do těsta se dá přidat cokoliv (nejen ořechy uvedené v popisu). Vhodná nejen k odpolední kávě, ale také k snídani či ke svačince do školy a do práce. A také nyní během podzimních prázdnin najde své využití. Řeč je o povidlové bábovce, respektive o bábovce, která chutná pokaždé jinak.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 4 vejce
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce povidel
- 160 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- hrstku vlašských ořechů
Žloutky oddělíme od bílků, přidáme cukr, máslo, vanilkový cukr a 3 lžíce povidel a vše dohromady ušleháme v hustý krém, do kterého následně opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Úplně nakonec přidáme ořechy, které už jen tak lehce vmícháme. Formu řádně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou a nalijeme těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, provedeme zkoušku špejlí, abychom věděli, zda je bábovka hotová. Po vyklopení bábovku pocukrujeme.
Tip : místo ořechů můžeme přidat kokos, kandované ovoce, kakao, rozinky namočené v rumu. Kypřící prášek můžeme nahradit práškem do perníku a vznikne nám perníková bábovka s povidly.
Další tipy na bábovky
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.