Asi každý z nás zná typické cukroví - vanilkové rohlíčky. Už jste ale někdy dělali kaštanové rohlíčky? Je čas je vyzkoušet.
Potřebujeme :
- 450 g kaštanů
- 210 g mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 1 cm vanilky
- trochu citr.kůry
- 1 bílek na potření
- 20 g krystalového cukru na posypání
(fotografie: Pixabay)
Kaštany oloupeme, vložíme do vřelé vody a uvaříme do měkka.Pak odstraníme slupku a nastrouháme je.
Mouku smícháme s cukrem, přidáme nastrouhané kaštany, posekané změklé máslo, tlučenou vanilku, nastrouhanou citr.kůru, vypracujeme těsto, které necháme na chladném místě odpočinout.
Ze ztuhlého těsta, nakrájíme stejně velké kousky, ze kterého vytvarujeme rohlíčky, potřeme je bílkem, posypeme cukrem, vložíme na suchý plech a upečeme do růžova. Po upečení můžeme část rohlíčku ozdobit tím, že je namočíme v rozpuštěné čokoládě a necháme vychladnout.
Vaše názory
Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat z jaké mouky na kolik a jak dlouho pečte? Dnes jsem je zkoušela a asi jsem někde udělala chybu. Rohlíčky jsem dělala opravdu maličké a přesto se mi nedařilo je dopéct.Pekla jsem na 170 asi 15 min.Už začínali hnědnout a stále uvnitř vypadali nedopečené.Co mohu dělat špatně? A mají být ve finále spíš tvrdší jako sušenkové? Díky za odpověď. Hezké dny přeji.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.