Story: Mé studentské vegetariánské sklony přiměly o jedné silvestrovské veselici kamarády k podlé fintě a na talíři s topinkou mi přistála "jenom taková zeleninová pomazánka". Zavčas jsem však stačila odhalit pravý tatarák. Tenkrát nemohli tušit, že mě i po mnoha letech přivedou na výborný nápad. Tak tady máte tu zeleninovou pomazánku, přátelé!
fotografie: Lenka Požárová
na 4 topinky
příprava asi 20 min
- 300 g oloupané dýně bez semínek
- 1 malá cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 4 lžíce kečupu
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička worchesterové omáčky
- sůl
- pepř
Dýni nakrájejte na kostky a poduste asi 10 minut doměkka se 100 ml vody. Přebytečnou vodu slijte a dýni rozmixujte.
K dýňovému pyré přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, hořčici a worchesterovou omáčku.
Osolte a opepřete dle chuti. Natírejte na topinky.
Dobrou chuť!
(Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si dýně")
Vaše názory
1
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.