Letní sezóna je ideálním obdobím také pro rybolov. Od brzkých ranních hodin tak můžeme sledovat při toulkách přírodou sedící rybáře, jak čekají na svůj úlovek. Co ale udělat v situaci, kdy se podaří kapříků do sítě vylovit více? Nastává čas na přípravu tohoto receptu!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 kg očištěného a nesloupaného kapra
- 1/2 kg celeru
- 1/2 kg petržele
- 1/2 kg mrkve
- 4 střední cibule
- 20 dkg slaniny
- 20 dkg měkkého salámu
- 4 rajčata
- 4 zelené papriky
- polohrubá mouka na obalení
- sladká paprika
- olej
- asi 50 g másla
- sůl
Opranou a očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou.
Směs vložíme na dno pekáče a zalijeme olejem.
Porce kapra nasolíme, obalíme v mouce smíchané s paprikou a poklademe kůží navrch na zeleninu. Na každou porci položíme kolečko salámu, plátek slaniny, plátek rajčete a plátek papriky. Proložíme několika kousky nerozpuštěného másla.
Nepřikryté vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 1 hodinu a čas od času podléváme vypečenou šťávou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.