Máte rádi výrazné olomoucké tvarůžky? Kdo z nás by je neznal? A pokud je navíc i tvaroh váš oblíbený pokrm, pak neváhejte, spojte tyto dvě chutě a zkuste tento recept. Litovat určitě nebudete, výrazná chuť doma připravého sýru vás přesdvědčí o tom, že domácí je prostě nejlepší.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 2 kostky měkkého netučného tvarohu
- kávová lžička soli zarovnaná
- špetka mletého pepře
- špetka kmínu
- 0,3 l světlého piva
Ve větší (ideálně kameninové) nádobě rozmícháme tvaroh s kořením a celé to zalijeme pivem. Přikryté pak takto necháme zrát při teplotě 18 stupňů zhruba 3 až 5 dní. Hotový sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky.
Podáváme s tmavým pečivem, dozdobíme jemně sekanou pažitkou a další oblíbenou zeleninou, případně teď v letním období i dalšími dostupnými bylinkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.