Při na první pohled zcela jednoduchém dotazu "Kterou bábovku máš nejraději?" se mezi ženami většinou strhne vášnivá debata na toto téma. Následuje pak horečné vyměňování receptů. Je to tak, bábovka patří mezi TOP stálice oblíbených moučníků, a každá rodina má ten svůj nej recept, na který nedá dopustit. I my vám dnes jeden do sbírky přínášíme.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 vejce
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek Granka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1/2 lžičky sody
- na ozdobení - oříšky, čokoláda
Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přidáme olej, zakysanou smetanu a Granko smíchané s hladkou moukou a sodou. Vše řádně promícháme.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a v troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme zhruba hodinu.
Upečenou bábovku vyklopíme a po mírném vychladnutí jí potřeme čokoládou a posypeme oříšky.
Vaše názory
Recept se mně moc líbí, vyzkouším a napíšu jak chutnala.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.