Předem naložené maso v jakékoliv marinádě je vždy lahodnější, chuťově výraznější a zejména pak křehčí. Už v jednom z minulých článků jsme si ukázali, jak si takto připravit delikatesní kuřecí řízky. Dnes se zaměříme na řízky vepřové, výsledná chuť vás překvapí. Zahraniční exotika na českém talíři.
Potřebujeme:
- 4 vepřové řízky z kýty
- 1 dl bílého jogurtu
- podle chuti pálivá paprika
- 1 menší sterilovaná kapie
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 tlučené hřebíčky
- 5 lžic oleje
- 2-3 bobkové listy
- na špičku nože skořice
Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo. Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme několik hodin v chladnu odležet.
Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.
Podáváme s rýží (případně hranolkami) a zeleninovým salátem.
(fotografie: Pixabay)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.