Když se řekne droždí, většině z nás se vybaví asi úplně nejdříve kynuté těsto. Dnešní recept ale nebude o pečení, ba právě naopak. My droždí použijeme jako základ pro skvělou zlatavou polévku, která v tomto nevlídném počasí krásně zahřeje, bude chutnat a ještě nás i pořádně zasytí! Od prvního vstupu do kuchyně tak do 25 minut můžeme servírovat. Rychlovka, která se opravdu vyplatí.
Potřebujeme:
- 1 kostku droždí (42 g)
- 1 pórek
- 1 menší cibuli
- 1 a 1/2 litru zeleninového bujónu
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci hladké mouky
- sůl
- pepř
Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme bujónem či pokud máme, tak zeleninovým vývarem.
Celé zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a provaříme asi 15 minut. Mezitím si pórek nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do vařící polévky.
Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s osmaženou houskou.
(ilustrační foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.