Se šlehačkou je život sladší a nadýchanější. Asi málokdo si umí bez ní představit lahodnou vídeňskou kávu. Hodí se však nejen do kávy, ale také na zmrzlinu, poháry, horkou čokoládu dezerty či jakékoliv sladké pokrmy. Její příprava je velice jednoduchá, v domácích podmínkách k výrobě budete potřebovat jen dvě základní suroviny, a sice mléko a máslo. Výsledná chuť vás ale v porovnání s kupovanou vystřelí do nebeských výšin a jinou už pak chtít nebudete.
Potřebujete:
- 200 ml plnotučného mléka
- 125 g másla
Mléko vlijete do hrnce a zahřejete ho téměř k bodu varu. Odstavíte z plotny a připravíte si mixér.
Máslo právě vytažené z ledničky nakrájíte na menší kousky, které přidáte do horkého mléka. Přelijete do připraveného mixéru.
Mixujete zhruba 3 minuty, směs tím také trochu vychladne. V tom okamžiku jí přelijete do misky a dáte ztuhnout ideálně přes noc do ledničky.
Následující den ušleháte jako klasickou šlehačku. Chuťově je výborná a drží tvar i bez ztužovače. Lehkým způsobem si tak připravíte pořádnou nadílku luxusní domácí šlehačky.
(foto: pixabay.com)
Vaše názory
Výborný nápad, určitě zkusím tento recept.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.