Přinesli jste si z procházky v lese ještě nějaké ty pozdní houby? Pak právě pro vás přinášíme dnešní recept. Využijeme k němu již zmíněné houby a kuřecí maso, to totiž nikdy nezklame. Jeho příprava je rychlá a snadná. Během chvilky tak vykouzlíme oběd (či večeři), jídlo, které pohladí naše chuťové pohárky a vylepší nám náladu v těžkých dnech.
Potřebujeme:
- 4 kuřecí řízky
- 200 g čerstvých hub
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- 1 zelená paprika
- pepř
- sůl
Plátky očištěných hub podusíme na lžíci oleje, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme.
Vykostěné kuřecí řízky naklepeme, osolíme a poklademe připravenou nádivkou. Přeložíme a okraje sklepneme paličkou a spojíme jehlou nebo párátky.
Potřeme olejem a z obou stran grilujeme v troubě nebo přímo venku na grilu. Během grilování často potíráme olejem.
Hotové řízky podle chuti osolíme a opepříme a na talířích ozdobíme dušenými nudličkami zelené papriky.
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
(foto: iambaker.net)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.