Už samotná vůně a chuť čerstvě opečené topinky s česnekem navozuje příjemnou atmosféru. Když k ní přidáme podušené hříbky jemně okořeněné chilli, pak už mluvíme o chuťové dokonalosti.
Potřebujeme :
- 4 plátky chleba (můžeme nahradit bagetou nebo vekou)
- 500 g čerstvých hub - nejlépe hříbků
- olivový olej
- stroužek česneku
- čerstvá šalvěj
- chilli koření
- mletý pepř
- sůl
- čerstvá pažitka
Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek, šalvej, chilli, pepř a sůl. Dusíme na mírném ohni, poté přidáme houby a dusíme dalších 15 - 20 minut na silnějším ohni, dokud se nevypaří šťáva z hub.
Chleba klasicky opečeme a odložíme jej na talíř.
Houbovou směs poté vrstvíme na topinky a zdobíme nasekanou pažitkou. Posypat můžeme lehce také sýrem. Podáváme nejlépe teplé.
Náš houbový tip:
(foto: honestcooking.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.