Genialita tohoto receptu tkví v jeho jednoduchosti. Na francouzskou palačinku připravenou klasickým způsobem stačí totiž nakapat citronovou šťávu a posypat jí hojně moučkovým cukrem. Během mžiku máte na stole hříšně dobrý dezert.
Potřebujeme:
- 2 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 16 lžic mléka
- 16 lžic hladké mouky
- špetka soli
- olej na smažení
- citrón
- moučkový cukr
Ze žloutků, cukru, mléka, hladké mouky a soli vymícháme hladké těsto, které necháme nejméně 3 hodiny odpočinout.
Poté na rozpálené pánvičce smažíme tenké palačinky, hotové přendáme na talíř, složíme, pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.