Máte chuť na rizoto? Kuřecí rizoto je taková stálá klasika v kuchyni a je to oblíbený pokrm především dětí. Navíc kombinace rýže - kuřecí maso nemůže nikdy dopadnout špatně. Už jste ale někdy zkoušeli připravit rizoto v troubě?
Rýže:
- 400 g rýže
- 1 velká cibule
- 10 tlučených hřebíčků
- 6 tlučených kardamonů
- 1/2 lžičky koření kari
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 3 lžíce oleje
- ocet
- sůl
Maso:
- 1 kuře
- 250 g másla
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička rozdrcené sušené petrželové natě
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1 lžička tlučeného kmínu
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky tlučeného kardamonu
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička koření kari
- bobkový list
- citron
- kelímek jogurtu
- šálek mléka
- sůl
Na oleji opražíme opranou rýži a drobně nakrájenou cibuli. Když rýže sklovatí a cibulka zlátne, zalijeme trochou vody, v níž jsme rozmíchali všechny ostatní ingredience a dusíme nejvýše 5 minut. Pak odstavíme.
Očištěné kuře naporcujeme a dáme do pekáče s jogurtem, kořením vyjma kari, citronovou šťávou, rozetřeme česnekem a solí.
Nakrájíme cibulku a osmažíme ji dozlatova, 2/3 jí přidáme k masu. To pak pokryjeme připravenou rýží, pokapeme máslem, na němž jsme smažili cibulku a zalijeme mlékem s kořením kari.
Ve vyhřáté troubě dusíme asi 1 hodinu. Hotové rizoto posypeme zbytkem cibulky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.