Není nic lepšího ke snídani, než den předem k večeru upečená bábovka. Dost bylo chleba s máslem a sýrem, salámem či vajíčka na různé způsoby. Takto jen ráno vstanete, uvaříte si čaj, kávu či pořádný hrnek kakaa a hody můžou začít. Tento recept je navíc zcela bez vajec, vhodný tudíž pro ty, kteří mají na vejce alergii.
Potřebujeme:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1 dl oleje
- 250 ml zakysané smetany + 250 ml kefíru (případně jen jedno z toho v množství 500 ml)
- 2 lžíce rumu (případně citrónové či pomerančové šťávy)
Na doplnění (pokud chcete základní těsto vylepšit) :
- nasekané ořechy, rozinky, kandované ovoce (není ale nutné, možno nechat jen základní těsto)
- tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup je naprosto jednoduchý, všechny ingredience jen společně smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180°C asi 45 minut. Špejlí provedeme test, zda je uvnitř těsto upečeno. Pokud vytáhneme špejli suchou, je bábovka hotova, pokud se špejle ještě lepí, na chvíli ještě v troubě ponecháme.
Poté vyklopíme a pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.