Máte velkou úrodu rajčat a už nevíte, co s nimi? Zároveň uvažujete, co rychlého a nenáročného připravit k večeři? My tyto dvě věci spojíme a přinášíte tento skvělý a jednoduchý recept.
Potřebujeme:
- 12 plátků celozrnného toustového chleba
- 3 jarní cibulky
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 g rajčat
- špetka sušeného oregána
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 50 g sýra pecorino
- máslo na vymazání pekáčku
Máslem vymažte pekáček o rozměrech asi 20x30 cm. Z toustového chleba odkrojte kůrky.
Na oleji nechte zesklovatět jemně pokrájené cibulky a na závěr tepelné úpravy je lehce osolte.
Šest krajíčků chleba naskládejte těsně vedle sebe na dno pekáčku, pokryjte cibulovou směsí a na ni naskládejte rajčata nakrájená na plátky. Posypte oregánem a zakryjte zbývajícím chlebem. Vejce rozmíchejte s mlékem a ochuťte solí a pepřem. Tuto směs přelijte přes horní vrstvu chleba, posypte sýrem pecorino nakrájeným na velmi tenké plátky a zapečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne.
Po upečení nechte trochu zchladnout a vyklopte na servírovací talíř.
(foto: http://tideandthyme.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.