Bramborové placičky se na našem území připravují už snad od doby objevení brambor v různých podobách a pod různými názvy dle krajů. Je to jídlo nesmírně jednoduché na přípravu a čas.
Potřebujeme:
- 4 velké brambory syrové
- 1 vejce
- 2 vařené brambory
- 1/2 hrnku mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- majoránka
- sůl
- pepř
- 1 lžíce droždí
- kousek uzeniny
Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu, přidáme vařené brambory, utřený česnek, sůl, majoránku, špetku pepře a v mléce vykynuté kvasnice.
Vypracujeme těsto, které pečeme na malém, dobře vymaštěném lívanečníku. Pokud těsto upečeme na pekáčku nebo na plechu, bramborák nakrájíme na úhledné proužky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.