K letnímu grilování bezesporu také patří lahodný pstruh na grilu. A zrovna takový si dnes spolu upečeme. Stačit nám bude kousek citrónu, bylinky a pochopitelně již zmíněný pstruh.
Potřebujeme:
- 4 vykuchaní pstruzi
- 80 ml oleje
- citronová šťáva
- koření na ryby (směs kmínu, koriandru, papriky, česneku, zázvoru, kurkumy, černého pepře, tymiánu, bazalky, soli atd. - použít můžete koupenou hotovou směs nebo jen některé ze jmenovaných koření)
- popřípadě půlky citronu
Ryby omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou. Nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny. Potom je osušte ubrouskem.
Koření promíchejte s olejem a ryby jím potřete i zevnitř. Vložte do grilovacích kleští na ryby nebo na alobalový plech a grilujte z každé strany asi 6 minut (na alobalu trvá ogrilování o něco déle). Půlku citronu taktéž jemně ogrilujte z nakrojené strany. Během grilování potírejte ryby ochuceným olejem.
Podávejte se zeleninovým salátem, půlkou citronu a s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.