Letní, lehké, dovolenkové. Toto rizoto jsme připravili při naší dovolené zcela podřízeni heslu "co dům dal", v našem případě tedy "co možnosti apartmánu a místního obchodu dovolily". Praktikovat tento postup s níže uvedenými surovinami, lze však v podstatě kdekoliv a kdykoliv.
Na vydatnou porci pro 2 osoby je zapotřebí:
- dlouhozrnná rýže parboiled
- 1 žlutý meloun
- 3 malé cuketky (nebo 1 velká cuketa)
- sójová omáčka
- 1/2 salátové okurky
- kurkuma
- olivový olej
- tvrdý sýr na strouhání dle chuti
Rýži uvařte tradičně - sáčky dle návodu, sypanou rýži pak vařte ve dvojnásobném množství mírně osolené vody asi 20 minut.
Na pánvi osmahněte na troše olivového oleje cuketky pokrájené na kolečka, přidejte pár kapek sójové omáčky a oloupanou, na kostičky nakrájenou okurku, osolte a okořeňte kurkumou. Orestujte 8-10 minut.
Ve větší míse smíchejte uvařenou rýži, na kostky pokrájený žlutý meloun a orestovanou zeleninu. Promíchejte a podávejte na hlubokém talíři posypané strouhaným sýrem. Konzumujte ihned.
(foto: ww2.bettybossi.ch)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.