Ricotta je italský tvaroh, který se vyrábí ze syrovátky. Z mléčných produktů obsahuje ricotta nejmenší množství tuku.
U rebarbory se pak konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované, nikdy syrové. Připravují se z nich mimo jiné moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny (ano, opravdu je to zelenina), což neprospívá zdraví.
A spojením těchto dvou základních surovin si můžeme připravit skvělý dezert.
Potřebujeme:
- 200 g ricotty
- 200 ml mléka
- 100 g cukru krupice
- 2 špalíky rebarbory
- 4 vejce
- máslo
- sůl
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička moučkového cukru
V míse ušlehejte mléko s cukrem, špetkou soli a vejci. Přidejte ricottu a lžičku prášku do pečiva, znovu dobře prošlehejte.
Rebarboru omyjte a pokrájejte na dvoucentimetrové špalíky. Špalíky rebarbory přiveďte v menším hrnci se 4 lžícemi vody a lžičkou cukru k varu a povařte asi 5 minut.
Větší zapékací misku nebo čtyři menší misky vymastěte máslem a vlijte do ní vytvořenou směs. Na směs rozhoďte lžící rozvařenou rebarboru. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.