Drůbeží játra jsou dostupná téměř v každém marketu, jsou levná a nenáročná na přípravu, vhodná jsou tudíž také pro ty, co se s vnitřnostmi při vaření v kuchyni teprve seznamují. Pro milovníky drůběžích jater zde máme jednu rychlovku, jak netradičně tyto játra upravit. Chuťovým pomocníkem v tomto receptu nám navíc budou také žampióny a hroznové víno.
Potřebujeme :
- 1 hrnek drůbežích jater
- 1 hrnek drobných žampionů
- 2 silnější plátky anglické slaniny
- hrnek kuliček hroznového vína
Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, slaninu na čtverečky. Játra, slaninu, drobné žampiony a kuličky vína napichujeme střídavě na jehlu nebo špejli. Osolíme, opepříme a opékáme na oleji nebo pečeme v alobalu.
(ilustrační foto: americangarden.us)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.