Před námi je opět víkend (také máte pocit, že dny utíkají tak nějak čím dál rychleji?), a to je vždy čas na nějaký dobrý a rychlý moučník. Pokud nakouknete do lednice a naleznete tam bílý jogurt, máte vyhráno. Přesně ten totiž v tomto receptu - a to včetně jeho kelímku - hraje podstatnou roli.
Potřebujeme:
- 1 kelímek bílého jogurtu (kelímek dále slouží jako odměrka)
- 4 kelímky hladké mouky
- 1,5 kelímku cukru
- 1,5 kelímku oleje
- 4 vejce
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 balíček kypřícího prášku
- 2 větší jablka
- půl lžičky skořice
- likérová sklenka rumu
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kolečka, která necháme 2 hodiny macerovat v rumu ochuceném skořicí.
Do mísy dáme jogurt, mouku, cukr, olej, celá vejce, vanilkový cukr a kypřící prášek. Dokonale vařečkou promícháme na hladké těsto.
Dortovou formu vymastíme a vysypeme moukou a naplníme připraveným těstem, na které věncovitě rozložíme plátky jablek. Pocukrujeme a pečeme ve středně teplé troubě 45 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.