Čočka na kyselo se vždy považovala za prosté jídlo našich předků, a jako takové bývá v dnešní době opomíjeno. Což je veliká škoda, jelikož luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a rozhodně by se čočka měla do jídelníčku zařazovat častěji než jednou v roce. A proto tento týden začneme právě čočkou!
Potřebujeme:
- 250 g čočky
- bobkový list
- 1/2 lžičky koření karí
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- 1 lžička práškového cukru
- citron
- 2 lžíce másla
- sůl
- případně 2 feferonky
Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky.
Přidáme zázvor, citronovou šťávu a cukr a ještě necháme probublávat.
Na másle mezitím upražíme kmín a směs dodáme k čočce a osolíme. Nakonec můžeme obohatit nadrobno nasekanými feferonkami.
Podáváme s pečivem, vařeným vejcem a okurkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.