Dnes si představíme světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století. Tímto receptem nejen, že odlehčíme jídelníček, ale také získáme fantastickou chuť se spoustou vitamínů. A to je přesně to, co právě teď nejvíce potřebujeme!
Recept je význačný dokonalým kontrastem, respektive skloubením geniálních chuťových kombinací výrazných surovin, kterými jsou aromatický celer oproti nasládlému jablku, citrón oproti česneku, do toho všeho nezbytné ořechy, a to vše završeno majonézou, která výsledný salát zjemní.
Potřebujeme:
- 500 g červených jablek
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1,5 dcl nízkotučné majonézy
- 1 celer
- 4 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 90 g nasekaných vlašských ořechů
- 500 g vařeného libového kuřecího masa
- 1 hlávkový salát
- sůl
- pepř
- případně jablko a ořechy na ozdobu
Do misky dejte jablka nakrájená na kostičky, citronovou šťávu a 1 lžíci majonézy. Nechte uležet alespoň 40 minut.
Celer oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Přidejte k jablku s pokrájenými šalotkami, rozetřeným česnekem a nasekanými ořechy. Zamíchejte, přidejte zbylou majonézu a důkladně promíchejte.
Pak přidejte na kousky pokrájené kuřecí maso a opět promíchejte.
Listy salátu obložte servírovací mísu, kuřecí salát navrstvěte doprostřed, opepřete a případně ozdobte plátky jablka a vlašskými ořechy.
(foto: cleananddelicious.com, 24carrotkitchen.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.