Každodenní snídaně, a to obzvláště teď, když máme doma děti, chce občas nějakou tu změnu. Pečivo, pomazánky, sýry, vejce či ovesné kaše a podobně jsou jistě fajn, ale taková rychlá buchta, no kdo by odolal? A věřte, že při přípravě této spotřebujete ještě méně nádobí, než při přípravě například pomazánky na chleba. A děti vám budou vděčné!
Potřebujeme:
- 1 kefír
- 1 čajová lžička sody
- 250 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 300 g cukru (možno i méně dle chuti)
- 2 polévkové lžíce kakaa
Postup je velice jednoduchý, všechny suroviny smícháme a nalijeme na předem vymazaný plech. V předehřáté troubě upečeme. Provedeme test špejlí, pokud je suchá, je buchta upečená.
Poté stačí už jen lehce pocukrovat. Kdo chce ale ještě trošku více buchtu vylepšit, tak může na upečenou buchtu přidat také libovolnou polevu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.