Polévka, která vás zahřeje po návratu z pořádné lyžovačky či bruslení...a nejen to. Polévka, které také zasytí. A v neposlední řadě je to polévka, která je úplně nejlepší druhý den, kdy se její chutě správně rozleží. Tak to je zelňačka.
Potřebujeme:
- 4 hrnky vody
- 1 malá sklenice sterilovaného zelí
- nožička klobásy
- sůl
- kmín
- 1 feferonka
- 2 syrové brambory
- 1 malá kyselá smetana
- 1 lžička papriky
- 2 lžíce mouky
Do vroucí vody vyklopíme zelí, přidáme brambory nakrájené na kostky, kolečka klobásy, osolíme, přisypeme kmín a vaříme.
Když jsou brambory měkké, přilijeme do polévky smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a papriku. Ještě krátce povaříme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.