Caro je čistě přírodní produkt, kdy je káva nahrazena praženými zrny. Obecně se tento druh nápojů označuje jako kávovina, případně starším názvem cikorka. U nás doma se mu říká "dětská káva". A konkrétně Caro je vyráběno kombinací těchto typů zrn: ječmen, ječný slad, čekanka, žito.
A my si z něj dnes připravíme machiatto, které skvěle doplní plněné šátečky z univerzálního těsta. A tak zavolejte děti ke stolu a dejme si společně s nimi kávu, však podzimní prázdniny k tomu přímo vybízejí.
Na 1 porci potřebujeme :
- 2 lžičky Cara
- 150 ml mléka
- 50 ml vody
- 20 g nastrouhané čokolády
- 15 g cukru
Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Mléko zahřejeme přibližně na 70 °C, přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.