Dnešní recept bude tak trošku netradiční, asi si říkáte, copak je opravdu zapotřebí psát článek na čaj? Vždyť se vezme jen sáček čaje (případně čaj sypaný), zalije se vodou a je to. Ale chyba lávky ... kdo z vás už dělal čaj z jablečných slupek? Takovýto čaj obsahuje díky odvaru z jablek hodně pektinů, který snižuje cholesterol. A právě vysoký cholesterol je to, co trápí v dnešní době mnoho lidí. A kdo chce, může si čaj dochutit také přidáním nějaké té bylinky, třeba aromatické máty, uklidňující meduňky, černého bezu a podobně. A tak si pojďme říct, jak na tento úplně (ne)obyčejný čaj.
Jablečné slupky dobře usušíme (ideálně je pozvolné sušení v troubě při teplotě cca 40 stupňů. Nasušíme si pochopitelně větší množství, které pak uschováme v dobře uzavíratelné sklenici či dóze.
Na jeden hrnek čaje pak potřebujeme zhruba slupky z jednoho středně velkého jablka. Tyto usušené slupky dáme do studené vody, postavíme na sporák a přivedeme k varu. Necháme zhruba 2 minuty povařit, pak odstavíme a necháme dalších 10 minut louhovat. Sladíme nejlépe medem. Čaj je možno pít jak horký, tak studený.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.