Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Abeceda fondue, aneb tajemství taveného pokrmu. A my se přesuneme rovnou k prvnímu receptu z naší fondue série.
Potřebujeme:
- 400 g čerstvé goudy
- 150 g starší goudy
- 250 ml bílého vína uvedeme
- 1 lžíce škrobu
- lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce šlehačky
- 2 lžíce borovičky
- strouhaný muškátový oříšek
400 g čerstvé goudy a 150 g starší goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka.
1 lžíci škrobu smícháme s 1 lžící citronové šťávy a 4 lžícemi šlehačky, vmícháme do omáčky a přidáme 2 lžíce borovičky a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem.
Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: bílý chléb, holandské suchary, rajčatový salát
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.