Jaké je tajemství babiččiny kuchyně jsme si pověděli v minulém článku. A dnes si ze šípků připravíme také lahodný pokrm. Protože podzim, to je také období zvěřiny.
Potřebujeme:
- špalíček kančí kýty bez kosti
- 1 cibule
- 1 malý celer
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce kečupu
- 3 lžíce sušených šípků
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek kysané smetany
- 1/2 citronu
- 1 plátek slaniny
- 2 hrnky vývaru
- kuličky pepře
- nového koření a jalovce
- 3 bobkové listy
- celá skořice
- sůl
Odblaněnou kančí kýtu prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme kečup, koření a sušené šípky. Krátce osmahneme a do zeleninové směsi vložíme maso. Mírně podléváme a dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a necháme vychladnout. Studené maso nakrájíme na plátky.
Mezitím základ omáčky vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme 2 hrnky vývaru. Důkladně povaříme. Nakonec přidáme smetanu a ještě prohřejeme. Hotovou omáčku rozmixujeme. Dochutíme šťávou z citronu.
Příloha knedlík.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.