Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.
Potřebujeme:
- 1 kg rajčat
- 2 jablka
- 1 větší cibule
- 70 g cukru
- 60 ml jablečného octa
- 60 ml vody
- 1 lžička soli
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 5 hřebíčků
- Špetka skořice
- Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
- Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
- Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
- Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
- Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.