Jednoduché těsto jen z mouky a vody, k tomu nádívka a jídlo je hotovo. Co více si přát? Samotnou nádivku si pochopitelně lze libovolně obměňovat dle chuti či dostupných surovin.
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 šálek horké vody
Nádivka:
- 250 g kuřecího masa
- 100 g tučnějšího uzeného masa
- 200 g kapusty
- 1 cibule
- 1 lžíce namočených sušených hub
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sádla
Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a kuřecí i uzené maso, přidáme koření, nadrobno nakrájené houby a zeleninu, zakapeme sójovou omáčkou, podle potřeby podlijeme a chvíli dusíme.
Pak připravíme těsto. Do hladké mouky přidáme po lžících vařící vodu a vypracujeme tuhé těsto, které tence rozválíme, vykrajujeme kolečka nebo čtverečky, které naplníme lžičkou nádivky, přeložíme, pevně uzavřeme a vaříme v osolené vodě, až vyplavou na povrch (asi 8-10 minut).
Omastíme a podáváme s ostrým zeleninovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.